Збиття МАУ: Україна подає позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН 

mau1 (1)

Україна подає позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН за збиття літака МАУ у січні 2020 року.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у четвер, 29 червня.

У спільній заяві Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752, які представляють Канаду, Швецію, Україну та Велику Британію йдеться, що між Іраном і Координаційною групою не досягли згоди щодо організації арбітражу згідно із стетею 14 Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації.

«Координаційна група має намір продовжувати колективні зусилля, щоб забезпечити притягнення Ірану до відповідальності за незаконне збиття рейсу PS752 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України шляхом якнайшвидшого передання спору до Міжнародного Суду ООН», — сказано у заяві.

Що передувало?

Літак МАУ рейсу Тегеран-Київ було збито вранці 8 січня 2020 року відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. В результаті загинули всі 176 осіб на борту. Серед загиблих – 11 громадян України. Більшість жертв були громадянами Ірану і Канади. На четвертий день після катастрофи Іран офіційно визнав, що літак МАУ збили його військові, які помилково сплутали його з ворожою ціллю. Іран дотримується позиції, що авіакатастрофа сталася через «людську помилку» оператора ППО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: