Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України захисникові із Львівщини Сергію Кулику

image-100
Колаж: Львівська ОВА

Президент України Володимир Зеленський вручив відзнаку сімʼї загиблого воїна зі Старичів, що на Львівщині, Сергієві Кулику. Відзнаку отримала дружина Ольга та доньки, Вікторія та Олександра.

Про це повідомляє АрміяInform.

Указ «Про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»» підписав глава держави.

Штаб-сержант Сергій Кулик одразу долучився до побратимів й став з ними на захист Гостомеля, коли росіяни розв'язали повномашстабну війну проти України. А третього березня, під час звільнення міста від російських військ, він, кулеметник взводу, у складі батальйонно-тактичної групи вступив у бій з противником, який атакував місто десятьма бойовими машинами десанту та близько сотнею піших загарбників. Українцям було надзвичайно важко стримувати окупантів. Щоб зберегти життя бійців командир відділення вирішив відступати.

Як досвідчений воїн Сергій Григорович розумів — щоб відділення відійшло у безпечне місце, потрібен час, а ворог продовжував невпинно атакувати. «Боцман» ухвалив рішення викликати вогонь противника на себе.

Під час бою штаб-сержант дістав кульові поранення, та, попри це, продовжував прикривати передислокування бійців. Однак, невдовзі від ворожих уражень його серце зупинилось.

Нагадаємо, у Львові «Почесним знаком святого Юрія» посмертно нагородили захисників, які з 2014 року боронили незалежність України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: