ЗСУ продовжують наступати на трьох напрямках та просуватися на фронті, — Міноборони

2a0d4c25-80cb-4efc-aa66-a4413e3ab228
Фото: Генштаб ЗСУ

На фронті триває наступальна операція на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. Там Збройні сили України мають успіхи.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони Ганна Маляр.

Вона розповіла, що  українські військові «вигризають» в окупантів кожен метр землі у важкому двобої. Натомість росіяни продовжують безуспішно наступати на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

Ганна Маляр зазначила, наскільки просунулись ЗСУ на певних ділянках фронту:

  • На Бердянському напрямку є просування 1300 м. 
  • У напрямку Кліщіївка просунулись на 1200 м.
  • У напрямку Курдюмівки  - на 1500 м.

До того ж, вона повідомила, що в напрямку Рівнопіль – Володине українські воїни мають успіх, зараз закріплюються на досягнутих рубежах та завдають серйозних втрат противнику: знищують техніку, склади, пункти управління та особовий склад.

За її словами, окупанти підтягують  для оборони всі свої резерви, навіть бригаду морської піхоти, яка свого часу тікала з Херсону.

Також заступниця Міноборони, підкреслила, що на Бахмутському напрямку захисники перехопили оперативну ініціативу на цій ділянці фронту. Однак там росіяни підтягують свої резерви та “чіпляється” усіма силами.

Нагадуємо, раніше у Генштабі розповіли, що на фронті окупанти зосереджують зусилля на трьох напрямках.

Детальніше про ситуація на трьох напрямках, де росіяни зосередили основні зусилля 

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районі Роздолівки. Завдав авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Званівки і Виїмки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка на Луганщині та Торське, Верхньокам’янське і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, Богданівки та Білої Гори. Завдав авіаційного удару біля Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед яких Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка та Південне. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, в той же час, ворог завдав авіаційного удару в межах цього населеного пункту. Разом з тим, здійснив артилерійські обстріли в районах близько 10 населених пунктів, серед яких Мар’їнка та Побєда Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: