Із Тайваню в Україну передадуть понад 40 пожежних машин та карет швидкої допомоги, - ЗМІ

ачпсролдорпса

Тайський бізнесмен Пай Саньжун придбав 48 пожежних машин, карет швидкої допомоги та інших транспортних засобів для відправки в Україну.

Про це повідомляє Taiwan News.

Зазначається, що голова компанії Sun Jen Textile Co. закупив та відремонтував транспортні засоби за власний рахунок. Він заручився допомогою пожежних служб та інших установ, щоб зібрати транспортні засоби. Машини будуть відправлені в Україну 13 липня через Міністерство закордонних справ, Пресвітеріанську церкву Тайваню та інші організації.

Церемонія, на якій показали 43 автомобілі, відбулася у місті Чжанхуа. Інші п’ять автівок поки що залишаються на ремонті. На кожній машині, яку передадуть із Тайваню, написано «Тайвань і Україна разом» і «Слава Україні», а також надруковані державні прапори країн у формі серця.

Спочатку Пай планував перевезти лише дві-чотири машини, але за сприяння Національної пожежної служби та місцевих міських і окружних пожежних відділів вдалося зібрати набагато більше автівок. За його словами, вживані транспортні засоби продовжують надходити в ремонт, тому загалом він пообіцяв відправити в Україну 100 автомобілів.

Нагадаємо, уряд Данії готовий надати пакет військової допомоги Україні на 1,3 мільярда датських крон. Це понад 170 млн євро.

А ще — Сполучені Штати Америки, ймовірно, в липні можуть схвалити відправку касетних боєприпасів до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: