На одній із львівських вулиць за тиждень поменшало корків через зміну організації руху, — дослідження

затори
ілюстративне фото

Минулого тижня на вулиці Шевченка у Львові змінили організацію дорожнього руху: заборонили лівий поворот на вулицю Ярослава Мудрого. Фахівці кажуть, що завдяки цьому вдалось зменшити затори.

Про це розповіли у відділі транспортного планування та моделювання комунального підприємства «Львівавтодор».

Нова схема запрацювала з 24 червня нинішнього року. Досліджували скупчення транспортних засобів на підходах до перехрестя вул. Шевченка – Ярослава Мудрого – Пстрака. Отримані результати свідчать, що закоркованість на вулиці вдалося зменшити.

У чому була проблема закоркованості?

За даними дослідження, йдеться про три інтенсивні потоки на вулиці Шевченка від/до центру та на вул. Ярослава Мудрого, а також конфігурацією перехрестя.

Тому заборона лівого повороту дозволила оптимізувати світлофорний цикл, надавши напрямкам по вул. Шевченка з центру та по вул. Ярослава Мудрого достатньо дозвільного сигналу.

Протягом цього тижня фахівці підприємства відслідковували ситуацію зі скупченням транспортних засобів на підходах до перехрестя вул. Шевченка – Ярослава Мудрого – Пстрака.

Які результати дослідження?

Отримані результати проведених досліджень станом на 8:00 – 9:00 у будні дні:

  • До змін довжина черги на вул. Я. Мудрого становила 342 м (62 машини), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, – 7.
  • Після зміни довжина черги на вул. Я. Мудрого скоротилася до 55 м (10 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, збільшилася до 11.
  • До змін довжина черги на вул. Шевченка до центру становила 505 м (92 машини), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, – 9.
  • Після зміни довжина черги на вул. Шевченка до центру скоротилася до 203,5 м (37 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, зросла до 11.
  • До змін довжина черги на вул. Шевченка від центру була 295 м (53 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, – 10.
  • Після зміни довжина черги на вул. Шевченка від центру зменшилася до 55 м (10 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, збільшилася до 15.

Нагадуємо, вулицю Шевченка у Львові, третій етап ремонту якої тривав майже два роки, відкрили для проїзду наприкінці травня нинішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: