Міноборони Британії пояснило, чому росія скасувала свій головний авіасалон

b1fcce921d9cadab3c7648033d6b06d6
Фото: відкриті джерела, ілюстративне

Скасування головного міжнародного авіакосмічного салону МАКС в росії пояснюється побоюваннями з приводу безпеки та можливою репутаційною шкодою.

Про це повідомляє Міноборони Британії.

За попередніми звітами, МАКС, який проводиться під москвою і виставляє цивільні та військові досягнення російського авіакосмічного сектора, був скасований на 2023 рік. Цей захід має велике значення для приваблення зарубіжних клієнтів і експорту.

Вважається, що причиною скасування можуть бути реальні страхи щодо безпеки після нещодавніх атак з використанням безпілотних літальних апаратів в росії, як зазначають британські розвідники.

Також організатори, ймовірно, усвідомлювали можливу репутаційну шкоду внаслідок недостатнього числа міжнародних делегацій, що прийматимуть участь у події.

Британське Міноборони підкреслило, що війна стала великим випробуванням для російської авіакосмічної спільноти. Цей сектор стикається з міжнародними санкціями, а також має проблему з привабленням висококваліфікованих фахівців, оскільки багато з них змушені служити у бойових ділянках під загальною організацією "Роскосмос".

Читайте також: Операції навколо Бахмута поставлять російське командування перед складним вибором – американські аналітики

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: