На Львівщині судитимуть ексголову сільради та землевпорядників через махінації із землями

358062743_576884041263538_4495935614216176578_n
Фото поліції

У Львівській області на лаві підсудних опинились колишній голова сільради та землепорядники, котрих підозрюють із махінаціях із землями Національної академії аграрних наук України на 69 млільйонів гривень.

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України у понеділок, 3 липня.

Там кажуть, що під час розробки землеустрою щодо зміни меж села ексголова сільради та двоє землевпорядників безпідставно збільшили його площу та включили туди землі, які були у постійному користуванні інституту.

Надалі поділили 22 га землі на менші частини та на підставі рішень сільської ради незаконно передали земельні ділянки неподалік Львова у приватну власність понад 200 громадянам. Серед «латифундистів» - родичі та близькі учасників оборудки.

Внаслідок цього державі завдано понад 69 млн грн збитків. Окрім того, мали намір за такою ж схемою незаконно відчужити ще близько 20 га землі.

У лютому нинішнього року фігурантам було повідомлено про підозру. Наразі за погодженням із Львівською обласною прокуратурою обвинувальний акт скеровано до суду.

Ексголові сільради да двом землевпорядникам інкримінують ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2, та 3 ст. 15 ч. 1 та 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб та службове підроблення) Кримінального кодексу України. З метою відшкодування завданих збитків на земельні ділянки були накладені арешти.

Нагадуємо, у Львівській області конфіскували сім земельних ділянок, які розташовані у туристично привабливих районах. Ці землі належали громадянам рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: