Італія заморозила активи олігархів рф на 2 мільярди євро, — ЗМІ

санкції
Фото з відкритих джерел.

У вівторок, 4 липня, центральний банк Італії повідомив, що країна заморозила активи російських олігархів на близько 2 мільярди євро. Це відбулося  після вторгнення росії в Україну 2022 року.

Про це розповіли в Reuters.

Там зазначили, що ці активи включають банківські рахунки, розкішні вілли, яхти і автомобілі. Інформацію про суму в 2 мільярди євро оприлюднили у своєму щорічному звіті по боротьбі з відмиванням грошей UIF Банку Італії. До того ж, там підкреслили, що така цифра була оновлена станом на кінець червня.

Також Керівник UIF Енцо Серата додав, що в рамках режиму санкцій були заморожені  фінансові активи на суму близько 330 мільйонів євро, пов'язані з 80 особами.

За словами Reuters, до початку війни в лютому 2022 року італійські пляжі та порти були популярним місцем відпочинку заможних росіян, які купували нерухомість в таких місцях як: озеро Комо, Сардинія, Тоскана та Лігурійське узбережжя.

Деякі олігархи, проти яких спрямовані ці заходи, подали апеляції до суду. Зокрема серед них був російсько-узбецький металургійний і телекомунікаційний магнат Алішер Усманов. Однак у квітні італійський суд направив до Суду Європейсього Союзу рішення про те, чи продовжувати заморожування його активів на суму понад 80 мільйонів євро.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що Італія першою у світі заборонила СhatGPT.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: