Сміттєпереробний завод у Львові збудували на третину

000

У Львові на вул. Пластовій, 13 триває будівництво сміттєпереробного заводу. Вже виконали більше третини робіт. Майбутній механіко-біологічний комплекс перевантаження та переробки твердих побутових відходів зможе переробити 250 тис. тонн відходів на рік.

Про це повідомляє міська рада.

На ділянці вже облаштували фундамент під стіни комплексу. Для цього забили майже півтори тисячі палі та завершують встановлення фундаментних ростверків та стаканів.

Нині в процесі зведення стіни заводу:

  • Збірні залізобетонні колони для влаштування стін встановлені практично повністю – 90%. Вже є 110 колон з 128 запроектованих. Усі колони замовили та виготовили.  
  • Сендвіч-панелі стін. Підрядник на етапі укладання договору замовлення. Монтувати сендвіч-панелі планують з серпня цьогоріч.  

Триває зведення біологічної частини заводу. Стіни для 24 камер біосушіння зведені на – 82%. А у механічній частині вже повністю виконали підпірні стіни.

Працюють також над дахом. Уклали договір на постачання матеріалів, закупили метал, який монтуватимуть з початку серпня до кінця жовтня.

Триває облаштування технологічного приямку для конвеєрів – основи котловану. Його мають невдовзі бетонувати – липень-серпень.

Вже погодили кінцевий перелік виробників і постачальників обладнання для комплексу. Його доставлять у січні наступного року, а перший старт роботи запланований вже на лютий-березень 2024 року.

«Ми продовжуємо працювати над реалізацією цього важливого екологічного проєкту і докладаємо всіх зусиль, аби до кінця року завершити будівельну частину робіт і вже наступного року розпочати монтаж обладнання, введення в експлуатацію і прийом відходів», – зазначив Тарас Калужний, директор ЛКП «Зелене місто».

Очікується, що на сміттєпереробному заводі буде працювати 184 особи. Щоб детально вивчити усі процеси роботи комплексу керівний склад заводу поїде на навчання у Польщу.

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Львові: як просувається будівництво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: