У Львові зібрали перші п’ять мільйонів на обладнання для реабілітації дітей

270736_detka-war_gettyimages_new_960x380_0
Фото: gettyimages, ілюстрація

У Львові збирають 35 млн грн на Центр реабілітації UNBROKEN KIDS. Він запрацює на базі дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання. Уже є перші п'ять мільйонів гривень, за які придбають необхідне обладнання.

Про це повідомили у благодійному фонді «Незламні».

«Нам треба зібрати 35 мільйонів гривень на сучасне обладнання для діток, які потребують нашої допомоги. Це обладнання, певні ремонти і, звісно, протезування. Дітям протези потрібно змінювати щороку. Ми почали з реабілітації для дорослих, і вже маємо високого рівня й операції, і протезування, і реабілітацію. А дитяча реабілітація значно складніша – як фізична, так і психологічна, бо має свої особливості. Тому закликаю всіх долучатися, щоб разом зробити круту дитячу реабілітацію», — каже мер Львова Андрій Садовий.

Дитяче відділення реабілітації UNBROKEN KIDS облаштують на базі лікарні святого Миколая. Це унікальний медзаклад Першого медичного об’єднання Львова, де лікують та оперують дітей від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України.

Тому аби створити найкращі умови для реабілітації в Україні, у Львові запустили збір на найкраще у світі обладнання для українських дітей. Долучитися до збору коштів можна на платформі dobro.ua: https://dobro.ua/project/nezlamni/  

Довідка

У Центрі НЕЗЛАМНІ стабілізували та лікували дітей після катастроф у Броварах, Вінниці, Чаплиному, Дніпрі, Бахмуті, Краматорську. І це лише частина міст, з яких доводилося рятувати дітей із тяжкими пораненнями та ампутаціями. Військові травми є одними з найскладніших у лікуванні, а медичне устаткування при цьому має вирішальну роль у наданні невідкладної допомоги та реабілітації. Через відсутність необхідного медичного обладнання, лікарі змушені просити про евакуацію маленьких пацієнтів в західні країни, де вони, відірвані від дому, проходять шлях одужання. Тому метою центру НЕЗЛАМНІ є зробити так, щоб всю необхідну допомогу надавати в єдиному місці – вдома, в Україні, і разом радіти першим крокам, першим успіхам та результатам реабілітації.

За оцінками UNICEF, щонайменше 1000 українських дітей зазнали поранень через війну. Реальні цифри – суттєво вищі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: