Львівський медуніверситет отримав нового ректора на місце скандального Бориса Зіменковського

спармо

Екскерівник Львівського обласного департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис буде виконувачем обов’язків ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Про це повідомляє МОЗ.

«Напередодні МОЗ звільнило Бориса Зіменковського з посади ректора ЛНМУ. Виконувачем обовʼязків ректора став доцент, доктор медичних наук за спеціальністю "Хірургія", проректор з науково-педагогічної (лікувальної) роботи Орест Чемерис», – йдеться у повідомленні.

Оресту Чемерису доручили забезпечити підготовку та проведення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора ЛНМУ. Також серед завдань на посаді – розробка концепції розвитку університетської лікарні у складі ЛНМУ та підготовка медзакладу до укладання договорів про медичне обслуговування за Програмою медичних гарантій.

Також Орест Чемерис має забезпечити координацію дій щодо реалізації будівництва нового реабілітаційного центру з реконструктивної хірургії. Цей проєкт реалізують у межах угоди між урядом України та урядом Республіки Австрія про економічне співробітництво на базі Першого медичного об’єднання Львова.

Що передувало

Ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Зіменковський дозволив собі скандальні висловлювання зі студентами під час їх розподілу до інтернатури. Зокрема одній він можливо радив «повіситися», коли вона запитала, що її робити з розподілом.

Там опублікували відео, де є подібні висловлювання. 

Зокрема Зіменковський жартував над прізвищем студентів:

«- Волкодав Софія Олександрівна... Ох і фамілія! ... З таким прізвищем - до дітей?

- Вона вийде заміж!

- Я жартую...»

Також він сказав одній зі студенток, яка обрала спеціальність хірургію, що жінка-хірург може його (ректора Бориса Зіменковського - приміт. редактора) зарізати вночі. Крім того, ще одній студентці на питання, що їй робити з розподілом, він ймовірно порадив «повіситися».

Як повідомили у виданні, одна зі студенток Марія Грищук розповіла, що цього року в Медичному університеті виникли організаційні проблеми з розподілом до інтернатури. Зокрема йде йдеться, про те, що університету не зміг вчасно домовитися з МОЗ, та перемішав рейтингові списки студентів спеціальностей «медицина» та «педіатрія». 

Тому під час самого розподілу студенти хотіли з’ясувати ці питання в адміністрації. Однак тоді декан медичного факультету №2 Олександр Надрага примусово вимикав їм мікрофони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: