У суді в центрі Києва пролунав вибух: є постраждалі (оновлено)

5
фото: pravo.ua

Сьогодні, 5 липня, у Шевченківському районному суді Києва пролунали вибухи.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у середу, 5 липня.

«Поліціянти отримали інформацію про те, що відбувся вибух у приміщенні суду у Шевченківському районі. Нині на місці працює слідчо-оперативна група, спецпризначенці, вибухотехніки та кінологи», — йдеться у повідомленні.

У мережі оприлюднили відео з місця події. На ньому можна почути звуки стрілянини.

Очільник МВС Ігор Клменко написав, що за попередньою інформацією, невстановлений нині пристрій підірвав чоловік, якого доставили на судове засідання. 

У КМВА зазначили, що вибух пролунав о 17:20 пролунав вибух. За попередньою інформацією, військовослужбовці конвойної служби Нацгвардії привезли до приміщення суду столиці привезли підсудного, який з невстановлених обставин підірвав у вбиральні вибуховий пристрій.

Телеканал «Київ», видання «Українська правда» та «Бабель» пишуть, що вибухівку підірвав Ігор Гуменюк. Його звинувачують у теракті під Верховною Радою у серпні 2015-го, коли загинули четверо нацгвардійців.

Оновлено - 19:15: як повідомив Укрінформ, загиблих і постраждалих внаслідок вибуху в Шевченківському районному суді Києва немає. Про це заявив тимчасовий очільник Служби судової охорони полковник Віктор Мороз.

«Усі живі. Потерпілих немає. Співробітники Національної гвардії і Служби судової охорони зробили все, щоб запобігти втратам», — сказав він. 

Оновлено - 19:53: В офісі Генпрокурора згодом зазначили, що є інформація про двох постраждалих серед правоохоронців.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: