«Укренерго» радить українцям зменшити споживання електроенергії у вечірні години

електрика

В «Укренерго» зазначили, що зі зростанням температури повітря, споживання в енергосистемі у вечірні години 4 липня збільшилося на 9% у порівнянні з аналогічним періодом у будні дні минулого тижня. Тому радять споживачам економити та зменшити споживання електроенергії у вечірні години.

Про це повідомили в телеграм-каналі Національної енергетичної компанії «Укренерго».

Там розповіли, що змінився період максимально споживання за добу. Наприклад,  минулого тижня вечірній пік припадав на 19:00 – 22:00, то з понеділка 3 липня навантаження на енергосистему відчувається з 16.00 до 23:00 години. Таким чином, щоб дати енергосистемі можливість відновитися необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00 год.

Крім того, «Укренерго» радить переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на інші години доби або на ніч та  не вмикати кілька потужних приладів одночасно.

Стан енергоситети в Україні

За інформацією компанії, зараз виробництва електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів. Крім того, відомо,що один з атомних енергоблоків вийшов з планового ремонт, що додало потужності в енергосистемі.

«З підвищенням спеки збільшується використання кондиціонерів. Це призводить до зростання споживання електроенергії, особливо з 16-ї до 23-ї години. Водночас триває ремонтна кампанія на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на кількох атомних енергоблоках. Тому обсяг доступних потужностей в енергосистемі для виробництва електроенергії обмежений, особливо у вечірні години, коли споживання найбільше», -  повідомили в «Укренерго».

Також у відомстві додали, що наразі відсутній експорт електроенергії. Однак 5 липня здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини потужністю від 15 до 270 МВт (максимум о 20:00), а також з Молдови – по 1 МВт у різні години доби.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що Україна зможе імпортувати більше електроенергії з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: