Важкі бої тривають на чотирьох напрямках, — Генштаб про ситуацію на фронті

Untitled
Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

Російські окупанти зосереджують зусилля на чотирьох напрямках. За добу відбулося 40 бойових зіткнень.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 середи, 5 липня.

За даними українських військових, важкі бої тривають за такими напрямками:

  • Лиманський. Тут росіяни безуспішно намагались витіснити українські війська із позицій в районах західніше Нововодяного та південніше Діброви Луганської області за підтримки авіації. Натомість артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Берестове, Веселе і Роздолівка Донецької області.
  • Бахмутський. Під щільним вогнем авіації та артилерії ворога, ЗСУ успішно відбили атаки рф в районах Оріхово-Василівки та Богданівки Донецької області. Разом з тим, наші воїни продовжують наступати південніше та північніше Бахмуту, закріплюються на досягнутих рубежах. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали більш як 15 населених пунктів, серед них Васюківка, Маркове, Богданівка, Хромове, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Олександро-Шультине та Північне Донецької області.
  • Авдіївський. Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. У той же час росіяни обстріляли із артилерії понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Очеретине, Бердичі, Степове, Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.
  • Мар'їнський. Під ворожими вогнем артилерії, наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар’їнки. Росіяни обстріляли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Георгіївка, Гостре, Мар'їнка та Побєда Донецької області.

Росіяни намагаються наступати

Окупанти роблять спроби наступу на Куп'янському напрямкові, в районі південніше Новоселівського Луганської області. Українські воїни стійко тримають оборону — відбили усі атаки ворога. Артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали Одрадне, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Масютівка та Кислівка Харківської області.

На Шахтарському напрямку окупанти вдарили із авіації в районі Вугледару Донецької області. Обстріляли також понад 15 населених пунктів, зокрема це Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Макарівка та Зелене Поле Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни роблять все, щоби не допустити просування військ ЗСУ. Окупанти вдарили із авіації в районі Рівнопілля Запорізької області. Здійснили артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, серед них Левадне, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я Запорізької області; Зміївка, Львове, Токарівка, Антонівка, Велетенське, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Водночас Сили оборони України продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Яка ситуація на прикордонні?

Росіяни активізували диверсійно-розвідувальну діяльність, додають у Генштабі. На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність. За добу загарбники атакували із мінометів та артилерії понад 15 населених пунктів. Ідеться про такі населені пункти як: Гірськ, Карповичі, Михальчина Слобода, Чайкине Чернігівської області; Середина-Буда, Вовківка, Миропілля, Рясне Сумської області та Одноробівка, Уди, Вовчанськ, Охрімівка, Землянки Харківської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: