Завтра у Львові прощатимуться із двома Героями

іііііііііві

У четвер, 6 липня, у Львіві попрощаються з двома захисниками: Андрієм Гудимою та Василем Кардашем.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Мешканців Львова та гостей просять долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Андрій Гудима

Захисник народився 23 серпня 1979 року у Словацькій Республіці. Згодом родина переїхала до Львова.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №27 міста Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького. Здобував освіту у Львівській національній академії мистецтв за спеціальністю «художник-реставратор», згодом закінчив юридичний факультет Львівського торговельно-економічного університету.

Після завершення навчання працював ресторатором, також займався написанням літератури і був фоторедактором в одному з місцевих медіа.

Андрій Гудима став на захист Батьківщини до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув 2 липня цього року.

У Героя залишилися батьки, донька та брат, що також боронить державу у складі ЗСУ.

Василь Кардаш

Воїн народився 7 липня 1986 року в селі Кудирявці Львівської області. Навчався у Новосілківському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Львівської області. Здобував освіту на юридичному факультеті Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права.

Із початком агресії росії виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. У 2017 році приєднався до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув 3 липня цього року.

Указом Президента України у 2022 році був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня.

У Василя Кардаша залишилися батьки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: