«Щоби було 10 збитих ракет з 10, потрібен F-16», - речник Повітряних сил ЗСУ

Tankers fuel Sentry Savannah
An F-16 Fighting Falcon departs after being refueled by a KC-135 Stratotanker during Sentry Savannah 16-3, Aug. 3, 2016. The F-16 is highly maneuverable and has proven itself in air-to-air combat and air-to-surface attack. (U.S. Air Force photo/Senior Airman Solomon Cook)

Для того, щоб було 10 збитих ракет з 10 Україні потрібні винищувачі F-16. Ракети начебто летіли до Києва, але різко звернули в напрямку Львова.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Мені навіть пишуть: А чому ви написали у дописі лише 7 із 10? Я хочу відповісти — тому, що хотілось б 10. А щоб було 10 із 10 нам потрібні F-16. Принаймні, тому що захистити країну від тих прильотів ракет усю на жаль не так просто. Звичайно летіли вони з моря», - сказав Ігнат.

За його словами, зазвичльвіай ворог пропрацьовує маршрут.

«Найкращий для них маршрут для того, щоб подолати систему ППО, знаючи де сильні й слабші місця в Україні…Вони власне пропрацювали той маршрут, використовуючи й рельєф місцевості, і русла річок, в цьому випадку Дніпро. Вони начебто до Києва летіли, але різко звернули в напрямку Львова. Їх можна було б перехоплювати винищувачами. І частину тих ракет вдалося перехопити винищувальною авіацією, але це дуже невелика частина. З цим міг би впоратися винищувач F-16», - розповів Ігнат.

Читайте також: Уночі на 6 липня вороже військо атакувало Львів ракетами: пошкоджено багатоквартирний будинок, школу, гуртожитки. Є четверо загиблих та 9 травмованих.

Довідка

Літак F-16 є легким багатоцільовим винищувачем, який розробила компанія «General Dynamics» для Повітряних сил США. F-16 було створено ще 48 років тому. Однак він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

Основні особливості цього літака є безкаркасний купол для гарної видимості, бічний джойстик для полегшення керування під час маневрування, катапультне крісло, яке може відхилятися на 30 градусів від вертикалі, щоб зменшити вплив перевантажень на пілота.

Крім того, F-16 містить також систему керування fly-by-wire яка допомагає стабілізувати управління польотом. Вперше ця система була встановлена саме на цьому літаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: