Скільки населених пунктів звільнили ЗСУ за час повномашстабного вторгнення рф, — Зеленський

ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України звільнили майже дві тисячі населених пунктів з часу повномашстабного вторгнення росіян, з 24 лютого 2022 року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками болгарських політичних кіл, громадськості та 3МІ під час офіційного візиту до країни у четвер, 6 липня.

«Ми змогли суттєво зменшити масштаб цієї війни насамперед, завдяки зброї, яку ми отримуємо, і це факт. Близько 1900 міст і сіл української землі наші за час після 24 лютого минулого року», —  сказав глава держави, цитує Укрінформ.

І додав, що Україні належить пройти ще дуже непростий шлях до звільнення від окупації всієї території, але, за його словами, перемога може бути «не у віддаленому час, а доволі скоро».

Він пояснив, що все залежить від кількості та потужності підтримки, яку українці використовують для оборони, а саме: від підтримки зброєю, санкцій проти росії, а також фінансів для української стабільності.

Нагадуємо, українські військові просуваються вперед на Таврійському напрямкові, вибивши російські війська із низки позицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: