Тренажери, зброя та електронний тир: у Львові облаштують ще кілька центрів національно-патріотичного виховання

34593653854141931520166843920073277503875904n-724cee00
Фото: Львівська міська рада

Нинішнього року у Львові створять ще п'ять центрів національно-патріотичного виховання. Облаштувати їх планують у кожному районі.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради у четвер, 6 липня.

Депутати проголосували за внесення змін до ухвали про затвердження Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки. Раніше ця програма на забезпечення підтримки та діяльності центрів національно-патріотичного виховання передбачала лише 100 тисяч гривень. Але для створення 5 нових сучасних центрів потрібно додаткове фінансування: зміни до ухвали передбачають на це додаткові 7 млн грн.

Центри національно-патріотичного виховання складатимуться із медичної та військової зон. Тут будуть всі необхідні тренажери, обладнання, навчальна зброя та мішені, електронний тир, тощо.

П’ять новий центрів мають відкрити на базі: школи №36 (Франківський район), школи №13 (Сихівський район), школи №92 (Шевченківський район), школи №42 (Личаківський район) та ліцею №15 (Залізничний район), кажуть у міській раді.

«Ми маємо амбітну ціль – створити навчально-патріотичні центри у кожному районі Львова, щоб всі наші учні могли отримувати фахову військову підготовку та здобувати якісні знання з домедичної допомоги. Це повністю змінить підхід до викладання предмету «Захист України» у наших школах та зробить його максимально практичним», — пояснив Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: