Глава ПЦУ митрополит Епіфаній прибув у Дрогобич

л
фото: Блаженніший Епіфаній У Дрогобичі

Сьогодні, 7 липня, в Дрогобич приїхав предстоятель митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Блаженніший митрополит Епіфаній освятив монастирський храм Різдва святого Івана Хрестителя, що на вул. Трускавецька, а також провів Архієрейську Божественну Літургію.

Під час літургії священнослужителі згадали про тих, хто загинув внаслідок учорашнього російського обстрілу Львова, молилися за збереження здоров‘я та життів захисників і захисниць нашої держави, перемогу України й спокій.

Довідка

Монастирський храм Різдва святого Івана Хрестителя раніше належав громаді московського патріархату. У травні 2022 року релігійна громада вирішила вийти з підпорядкування московського патріархату і приєднатись до ПЦУ.

Дрогобицька міська рада 18 серпня 2022 року ухвалила рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачу в постійне користування земельної ділянки Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної Церкви України.

У колишньому храмі московського патріархату Дрогобицько-Самбірська єпархія створила Гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного та монастир святого Іоана Хрестителя. Настоятелем монастиря святого Іоана Хрестителя ПЦУ станом на сьогодні є архімандрит Никон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: