На львівській площі показали силуети людей, яких убили росіяни за 500 днів великої війни (фото)

358361908_613247327569260_229163636430979230_n
Фото: Львівська обласна рада

На площі Митній у Львові презентували артінсталяцію «росія вбиває». Там виставили силуети 30 українців та українок, яких вбили окупанти.

Про це повідомляють в обласній раді у п'ятницю, 7 липня.

Це виспавка пам'яті про тисячі вбитих росією мирних громадян України та напередодні 500 доби повномасштабного вторгнення.

За словами в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослава Гасяка, тиха акція «росія вбиває» покликана вчергове нагадати усім, що росія - терорист.

Фото: Львівська обласна рада

«Символічні 30 силуетів – це історії цивільних українців, яких вбила росія. І продовжує вбивати кожного дня, запускаючи ракети та дрони по житлових будинках у Львові, Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжю, Дніпрі, Херсоні, Кременчуці, Краматорську та сотнях інших міст та сіл України. Кожен із цих вбитих росією українців має свою унікальну історію. Кожен із них мав би ще жити, творити, працювати, рости й виховувати своїх дітей, але їх вбили. Необхідно щодня розповідати усьому світу, що росія вбиває», — сказав він.

Фото: Львівська обласна рада

Депутатка Львівської обласної ради Марія Кульчицька-Волчко зазначила, що українці навчилися жити у жахіттях війни, однак ми не маємо права втомлюватися розповідати всьому світу правду про неї.

Фото: Львівська обласна рада

«Ми повинні нагадувати цивілізованим країнам про страшну російську загрозу безпеці світу, зокрема і шляхом організації таких інсталяцій. Війна мусить завершитися перемогою України, справедливим миром і покаранням катів, які забрали життя в українців», — заявила вона.

Організатори пояснюють: у пам'ять про тисячі вбитих мирних людей вони вимагають від світової спільного Гаазького трибуналу та Нюрнберзького процесу над владою російської федерації, над її військовим керівництвом та усіма військовими й цивільними, які причетні до російської агресії та вбивств громадян України.

Зазначимо, за підтвердженими даними ООН, з 24 лютого 2022 року росія вбила в Україні понад 9000 цивільних, зокрема понад 500 дітей. А за приблизними підрахунками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, лише торік російською армією було вбито приблизно 19 тисяч українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: