У Львові об'єднали два великі підприємства: «Залізничнетеплоенерго» та «Львівтеплоенерго»: для чого

уоашклщзцвуоагрк
фото: ЛМР

Вчора, 6 червня, на сесії Львівської міської ради прийняли рішення про припинення ЛКП «Залізничнетеплоенерго» шляхом приєднання його до ЛМКП «Львівтеплоенерго». Це дозволить зекономити 30 млн гривень на рік на електроенергію та газопостачання.

Про це повідомила місцева влада.

Як повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, усі працівники «Залізничнетеплоенерго» збережуть робочі місця вже у ЛМКП «Львівтеплоенерго». Також в об'єднаному підприємстві створять наглядову раду.

Цим рішенням заборонили відчуження чи концесію комунального майна підприємства.

Метою об'єднання є економія газу та електроенергії у 30 млн гривень на рік. Також більш ефективне управління активами підприємтва.

Водночас не всі депутати висловилися схвально щодо цього рішення. На думку депутата від фракції «Європейська солідарність» Олексія Різника, це приєднання є неефективним.

«Чому ми більше фінансово економічностійке підприємство приєднуємо до менш ефективного по всім техніко-економічним показникам? Як вбачається зі звіту, який був розісланий трудовому колективу та підписаний 342 людьми з 369. Тобто 90% трудового колективу відмовляється підтримати цей проєкт ухвали», – зазначив Олексій Різник.

У пояснювальній записці йдеться про те, що таке рішення пропонують прийняти, аби оптимізувати сферу теплопостачання у Львові. Так, Львівське міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» стане правонаступником усього майна, прав та обовʼязків ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Нагадаємо, 6 липня на засіданні Львівської міської ради підтримали створення муніципального індустріального парку «Сигнівка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: