Завтра у Львові попрощаються із трьома жертвами російського ракетного обстрілу у ніч проти 6 липня

рятувальники
Надзвичайники рятують людей у Львові після російського обстрілу у ніч проти 6 липня. Фото: Держслужба із надзвичайних ситуацій України

Цієї суботи, 8 липня, Львівська громада прощатиметься з трьома загиблими внаслідок ракетного удару росіян по житловому будинку у ніч проти шостого липня. Про це повідомили у міській раді.

Там розповіли, ким вони були.

Сенів Анастасія Андріївна

Львів'янці було 32 роки.

Навчалась у Львівській загальноосвітній санаторній школі №1 І-ІІІ ступенів імені Богдана-Ігоря Антонича. Здобувала освіту у Одеській національній академії зв'язку імені Олександра Степановича Попова.

Анастасія Сенів. Фото: ЛМР

Після повернення до Львова працювала у 26-му відділенні «Укрпошти», згодом – у Головному відділенні поштового зв’язку. У вільний час захоплювалася вишиванням бісером, літературою, обожнювала тварин. Активно займалася волонтерською діяльністю.

Разом із мамою трагічно загинула 6 липня внаслідок ракетного удару по Львову. У Анастасії Сенів залишилися бабуся та брат з родиною.

Садова Мирослава Андріївна

Народилась у селі Чертіж Львівської області. 24 липня жінці мало виповнитись 60 років.

Навчалася у Монастирецькому закладі загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів. Згодом здобувала професійно-технічну освіту у місцевому училищі.

Мирослава Садова. Фото: ЛМР

1985 року переїхала до Львова. Тут протягом багатьох років працювала у відділі зв’язку Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівський автобусний завод» та на хлібопекарні. Захоплювалася кулінарією та вишиванням.

Разом із донькою трагічно загинула 6 липня внаслідок ракетного удару по Львову. У Мирослави Садової залишилися мама, сестра, брат та син із родиною.

Спіжевська Надія Володимирівна

Львів'янці у серпні могло виповнитись 56 років.

Надія Спіжевська. Фото: ЛМР

Навчалась у Середній загальноосвітній школі №11 міста Львова. Здобувала освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг».

У мирний час працювала у торгівельній сфері. Була винятково доброю та доброзичливою людиною.

Трагічно загинула 6 липня внаслідок ракетного удару по Львову. У Надії Спіжевської залишилися син, донька, брат та троє онуків.

Де відбудеться прощання?

Чин похорону Анастасії Сенів та Мирослави Садової розпочнеться об 11:00 у Латинському катедральному соборі на пл. Катедральній. Поховають загиблих на Голосківському кладовищі.

Прощання з Надією Спіжевською розпочнеться о 14:00 у Каплиці Різдва Івана Хрестителя (вул. Пекарська, 52). Поховають загиблу на Ряснянському цвинтарі.

Атака росіян на Львів та область у ніч проти 6 липня

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Унаслідок цього загинули 10 людей. Рятувальники розбирали завали майже добу. Ще 48 отримали травми та поранення різної важкості.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Дивись новини Львова й України (@dyvys.info)

Крім того, руйнувань зазнали:

  • понад 30 будинків;
  • більше ніж 250 квартир;
  • 10 гуртожитків;
  • будинок дитини;
  • два виші;
  • санаторна школа.

Також пошкоджена одна підстанція у Львові (150 абонентів залишаються без електропостачання).

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ця нічна атака стала найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення.

 У Львові оголосили дводенну жалобу за загиблими внаслідок російської атаки.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: