Відповідав за війну в Україні: путін звільнив генерала герасимова - ЗМІ

936aa37af557c374fc69bb3be5bb5902

Очільник рф володимир путін відправив у відставку ще одного високопоставленого генерала, відповідального за війну проти України, після повернення командирів "Азову". Диктатор проводить чистку верхівки після невдалого бунту ПВК "Вагнер" та на тлі подій в Україні.

Тож 67-річний генерал валерій герасимов став черговим військовим, кого усунули з посади командувача російською армією в Україні менш ніж через півроку після призначення, пише ТСН з посиланням на видання Metro.

"Цей крок путіна, який офіційно не підтверджений, є останнім потрясінням у командуванні його майже 17-місячним вторгненням в Україну. Під час війни путін звільнив кількох керівників, у тому числі генерал-полковника михайла мізінцева, відомого як "Маріупольський різник", а також генерала рустама мурадова, який стояв за бійнею у Вугледарі на початку цього року", – йдеться у повідомленні.

Герасимов залишиться керувати російськими збройними силами як начальник генерального штабу, але загальну відповідальність за війну тепер понесе генерал-полковник ЗС рф михало теплинський. Він стане командувачем повітряно-десантними військами країни, про що вже повідомили пропагандистські канали.

Як повідомляє джерело, путін нібито "відчайдушно оговтується після заколоту євгена пригожина, а також розлючений через те, що президент України Володимир Зеленський повернув додому з Туреччини ключових командирів полку "Азов".

Диктатор стверджує, що його "обдурили" щодо угоди, тож лютує. Також, ймовірно, його роздратував візит Зеленського на звільнений острів Зміїний у 500-й день війни.

Рішення про звільнення герасимова було зроблено лише за кілька тижнів після так званого "повстання" ПВК "Вагнер".

Водночас джерело зазначає, що усунення Герасимова також збігається з самітом НАТО в Литві, у Вільнюсі, 12 липня, який має посилити підтримку Заходу для України.

До слова, риторика російської пропаганди щодо заколоту групи Вагнера значно змінилася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: