Австралія направить до Німеччини літак для захисту надходжень допомоги в Україну

c5664ac2329d8f9d
E-7A Wedgetail. Фото: U.S. Air Force

Австралія планує відправити розвідувальний літак до Німеччини, щоб контролювати безпеку постачання гуманітарної та військової допомоги до України.

Про це розповів прем'єр-міністра Австралії Ентоні Албаніз, як передає The Guardian.

Там зазначили, що йдеться про літак E-7A Wedgetail. Саме він допоможе забезпечити безперебійне надходження військової та гуманітарної допомоги до України.

 «Ми підтримуємо народ України. Це війна за верховенство міжнародного права, за те, чи може велика країна намагатися нав'язати свою волю маленькій країні. Йдеться про національний суверенітет. Йдеться про те, що народ України бореться за захист своєї демократії та свого суверенітету», — розповів Ентоні Албаніз.

Крім того, за офіційною інформацією, такий літак буде діяти у повітряному просторі Європи, а не на території України, Росії або Білорусі.

Довідка

E-7A Wedgetail — це розвідувальний літак створили на базі Boeing 737-700. Він обладнаний радаром для дальнього спостереження, вторинним радаром та тактичними системами голосового зв'язку та передачі даних. Такі можливості надають змогу літаку забезпечити раннє попередження та управління у повітрі.

Нагадаємо, раніше у The Wall Street Journal повідомили, що Польща передала Україні близько десятка вертольотів Мі-24 радянської розробки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: