Двом воїнам львівської тероборони посмертно присвоїли звання Герой України

photo_5285376309553384859_y
Колаж: Львівська ОВА

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України двом захисникам 125-ої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України (посмертно) – Тарасові Довгуну та Миколі Макаревичу.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у понеділок, 10 липня.

Як розповів командир 125-ої бригади, генерал-лейтенант Артур Горбенко, Тарас Довгун був у бригаді з перших днів війни. З червня 2022 року виконував бойові завдання в районах ведення бойових дій. В січні нинішнього року брав участь у боях у Бахмуті Донецької області.

З 24 січня 2023 року впродовж декількох діб, солдат Довгун зі своїми побратимами, під нищівними та постійними артилерійськими, мінометними та танковими обстрілами, вів стрілецькі бої. Солдата було смертельно поранено 26 січня.

Тарас Довгун

«В ході декількох діб солдат Довгун вів безперервний бій з противником, використовуючи усі наявні види озброєння, особисто знищив більше, ніж 15 противників. Отримавши критичні поранення надав медичну допомогу собі та побратиму, продовжив бій та виявив неймовірну твердість духу та героїзм», – наголошує Артур Горбенко.

Лейтенант Микола Миколайович Макаревич вступив до лав 125-ої бригади у березні торік. З червня 2022 року виконував бойові завдання в районах ведення бойових дій. В січні 2023 року брав участь у боях в Бахмуті Донецької області.

Микола Макаревич

Під час бою у березні, був в окопі разом із побратимами, внаслідок вибуху міни Макаревич Микола отримав множинні осколкові поранення. Незважаючи на свої поранення, надав домедичну допомогу побратимам. Загинув в автомобілі евакуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: