Генштаб: важкі бої тривають на 5 напрямках фронту

358399278_620733536906395_7887645574704898015_n
Фото: Генштаб ЗСУ

За добу, 10 липня, окупанти зосереджують основні зусилля на 5 напрямках:  Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському, там тривають важкі бої. Крім того, протягом доби на фронті відбулось 17 бойових зіткнень з росіянами.

Про це повідомили у своєму вечірньому зведенні Генштаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті за 10 липня

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти завдали авіаційних ударів в районах Басового, Одноробівки та Ветеринарного Харківської області. Здійснили  мінометні та артилерійські обстріли близько 10 населених пунктів, серед них: Гірськ Чернігівської області; Чуйківка Сумської області та Уди, Ветеринарне, Огірцеве, Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку армія рф завдала авіаційних ударів в районах населених пунктів Роздолівка та Білогорівка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Івано-Дар'ївка, Берестове, Веселе, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники успішно відбили атаки в районі населеного пункту Григорівка Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Торецька. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них: Васюківка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Олександро-Шультине та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Водночас росіяни обстріляли з артилерії понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївку, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку під ворожими вогнем артилерії українські захисники відбили усі ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка. Біля останнього противник завдав також авіаційного удару. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області. Завдав авіаційного удару біля Одрадного на Донеччині. Окупанти обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема це Вугледар, Сторожеве і Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія рф зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, серед них: Новодарівка, Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів Запорізької області; Берислав, Козацьке, Львове, Антонівка, Інженерне, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Нагадуємо, раніше у ранковому зведенні Генштабу повідомляли, що на росії готують на війну проти України наркозалежних і хворих на гепатит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: