Українців просять економити світло у вечірній час

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

В «Укренерго» розповіли про ситуацію в енергосистемі станом на ранок понеділка, 10 липня.

За даними компанії, зараз виробляється достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів. У вихідні споживання було нижче, ніж у робочі дні. Але з початком робочого тижня споживання вже зростає.

Нині не прогнозують відключень, але наголошують на необхідності зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби. Найбільш складним для енергосистеми є період з 16.00 до 23.00. У цей час зменшується активність роботи сонячних електростанцій.

Аби забезпечити зростаючий попит, необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена. Крім цього, після завершення водопілля зараз обмежені можливості виробництва гідроелектростанцій, кажуть в компанії.

Ситуація ускладнилася тим, що у неділю, 9 липня, у плановий ремонт виведений енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зменшило доступний обсяг потужностей в енергосистемі.

Нагадаємо, що внаслідок російських масованих ракетних та дронових атак пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі «Укренерго», зокрема не працюють внаслідок пошкодження чи окупації 40 ліній електропередачі напругою 220-750 кВ.

Наразі ведуться активні відновлювальні роботи, де це можливо, а також планові ремонти на деяких енергоблоках атомних електростанцій. У зв’язку з цим доступний обсяг потужностей в енергосистемі обмежений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: