Зі Львова до Жовкви проведуть суцільну велодоріжку

умаві

Зі Львова до Жовкви через Куликів прокладуть суцільну велодоріжку.

Про це повідомили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Проєкт включили в проєктно-кошторисну документацію, яку замовила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області. Будуватимуть велодоріжку в межах реконструкції міжнародної траси М-09. Фінансуватиме проєкт ЄБРР.

«Будівництво велодоріжки на трасі М-09 – безпрецедентне в Україні. У проєкті передбачено чимало інновацій, які до цього не застосовували. Також це є хорошим прикладом міжмуніципального співробітництва та консолідованої позиції Жовківської, Куликівської та Львівської громад», – каже заступник директора департаменту міської агломерації Роман Кізима.

Уже розпочалися переговори та офіційні звернення до міністра інфраструктури України, аби велодоріжка проходила зі Львова не лише до Жовкви, а й до Рави-Руської.

«Ще один важливий нюанс. Велодоріжка від Львова до Жовкви, а нині активно обговорюється, щоб її зробили до Рави-Руської, особливо актуальна в межах ЄвроВело. Це європейська мережа магістральних велосипедних сполучень, розроблена європейською федерацією велосипедистів і яка сполучає країни Європи між собою», – розповів в.о. начальника управління вуличної інфраструктури Павло Сирватка.

Веломаршрут з'єднає між собою громади Львівської МТГ – Малехова, Великих Грибовичів та Гряди. Наразі тривають підготовчі роботи капремонту траси міжнародного значення М-09 на ділянці Львів – Рава-Руська.

Читайте також: Де у Львові облаштують нові смуги для велосипедистів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: