Полеглому воїнові з Львівщини присвоїли звання Герой України

photo_5289621244775353170_y
Юрій Канюка. Фото: ЛОВА

Воїну з Миколаєва Львівської області Юрію Канюку президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України (посмертно).

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону у вівторок, 11 липня.

Юрій Канюк народився на Стрийщині, у місті Миколаїв. 2016 року вступив в Академію Сухопутних Військ імені Петра Сагайдачного на факультет бойового застосування військ, де здобув офіцерське звання лейтенанта.

2020 року приєднався до 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади, що дислокується в м. Ужгород, де був призначений командиром взводу.

Зарекомендував себе як мудрий командир, тому отримав від своїх побратимів позивний «Сократ». За особисту мужність та самовіддані дії виявлені під час захисту державного суверенітету Президент України нагородив Юрія Канюка Орденом За Мужність ІІІ ступеня.

23 травня 2022 року при обороні села Яковлівка Донецької області, рятуючи своїх побратимів, Юрій загинув.

8 липня Президент України постановив присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Канюку Юрію Ігоровичу — старшому лейтенанту (посмертно) за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: