У Львові особливою відзнакою нагородили дитячого нейрохірурга Михайла Ловгу

rb66421-803dc4b7
Фото: Роман Балук

У Львові нагородили нейрохірурга Михайла Ловгу – керівника відділення нейрохірургії дитячої лікарні святого Миколая. Нагороду за віддане служіння Богові й Україні, жертовність у захисті добра і правди – орден святого великомученика Юрія Переможця, від імені предстоятеля ПЦУ Епіфанія, вручив митрополит Львівський Димитрій.

Про це повідомили у міській раді у вівторок, 11 липня.

Нейрохірург Михайло Ловга щодня рятує діток зі всієї України. Він проводить хірургічні втручання надвисокої складності дітям з пухлинами і вадами розвитку головного та спинного мозку, лікує гідроцефалії, епілепсії та спастики у дітей з ДЦП й іншими важкими недугами, яких оперувати в нашій країні беруться одиниці.

Один із останніх випадків особливо вразив суспільство – коли він врятував хлопчика Володю, якому нема ще й року. Матір хлопчика нещодавно померла через онкологію. А от життя дитини нейрохірург врятував терміновим приїздом до дому хворого.

«Ця нагорода справді особлива і дуже неочікувана. Хоч вона присвоєна мені, але це відзнака всієї нашої команди лікарів. Сподіваюся, що ця неймовірно висока нагорода допоможе нам здобути ще багато перемог зі злом, адже основний її девіз – це боротьба зі злом. І власне ці непрості нейрохірургічні захворювання у діток є не меншим злом, ніж все зло навколо. Тому будемо боротися далі з Божою поміччю», — розповів у коментарі Михайло Ловга, керівник відділення нейрохірургії дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова.

Лікарський стаж Михайло Ловги – понад 10 років. Основні напрямки діяльності – малоінвазивні операції, усі види ендоскопічних та мікрохірургічних втручань. Лікар постійно вдосконалює свої вміння, проходить навчання за кордоном, зокрема, у Франції, США, Канаді, Італії, Німеччині, Ізраїлі. Є членом Європейської асоціації дитячих нейрохірургів та Української асоціації нейрохірургів. Переконаний, що лише спільними зусиллями та завдяки командній роботі можна робити неможливе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: