Львівські медики розробили програму психологічної реабілітації дітям, які пережили травматичні події

дівчинка у вишиванці затуляє обличчя руками
Ілюстративне фото/Микита Печеник

Фахівці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, відомого як Чорнобильська лікарня у Львові, спільно із благодійним фондом HOPE.UA, розробили програму надання психологічної допомоги дітям, які зазнали впливу травматичних подій. Нещодавно старт відбувся в області та згодом її масштабують на всі області України. 

Про це розповіли в департаменті охорони здоров'я військової адміністрації регіону.

У Трускавці впродовж 21-денного табору фахівці працювали з першою групою із 30 підлітків з Дніпропетровщини. Усі учасники отримали необхідні рекомендації, за потреби вони можуть повторно звернутись за допомогою.

«Це діти, які стали свідками травматичних подій або ж зазнали їх впливу. Наша Клініка психічного здоров'я дітей, підлітків та молоді має значний досвід роботи саме з такими дітьми, тож ми у цій програмі використали уже напрацьовані доказові техніки та методики, які допомагають справитися з наслідками отриманих психологічних травм», — розповіла дитяча психіатриня та психотерапевтка Центру, експертка департаменту з дитячої психіатрії Леся Підлісецька.

Для допомоги дітям у програмі поєднали психотерапевтичну роботу з різними фізичними активностями, оздоровчими процедурами, майстерками, екскурсіями. Дітьми займається мультидисциплінарна команда: психотерапевти, психологи, вихователі, педагоги, фахівці в галузі психічного здоров’я. Психотерапевтичний компонент програми включає такі основні підходи: методика «Діти і війна: навчання технік зцілення», групові заняття з арт-терапії та символдрами.

Участь у програмі є безкоштовною. Учасників у групи координатори проєкту обирають разом із Міністерством соціальної політики України, яке через департаменти соціального захисту на місцях визначають потребу і скеровують до організаторів програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: