На Сихові масово труять собак: власники тварин наполягають на розслідуванні

6пр
фото: ТСН

На Сихові знову спостерігають масові отруєння собак, випадки фіксують уже сьомий рік. 10 липня власниці собак, які постраждали від отруєння у Львові, написали заяви в Сихівський райвідділ поліції.

Про це повідомляє видання «Сихів. Медіа».

Обидва рази постраждали тварини, яких вигулювали в парку імені Папи Римського Івана Павла II, що розташований в Сихівському районі. Зазначимо, що вигул собак в даному парку офіційно дозволений рішенням Львівської міської ради у 2019 році.

Як повідомила власниця однієї з постраждалих тварин Анастасія Андрес, наразі подано дві окремі заяви від двох потерпілих. Надалі постраждалі будуть наполягати на спільному розслідуванні даної справи. За словами жінки, після прогулянки в сихівському парку у неділю, 2 липня, собака Соля в конвульсіях, з диким виттям та піною з рота потрапила до лікарні.

Анастасія Андрес закликає власників собак бути пильними та не відвідувати місця, де уже були випадки отруєнь собак, адже це може коштувати життя вашому домашньому улюбленцю. 

Додамо, що 23 червня в муках від отруєння загинула собака Джетта. Її власниця Катерина Подзігун, яка теж звернулась до правоохоронців, розповіла, що її собака отруїлась під час прогулянки в парку Івана Павла ІІ. За життя хвостатого боролись добу, всі ознаки і симптоми отруєння протитуберкульозними таблетками. 

Зазначимо, що отруєння тварини, згідно зі статтею 299 ККУ, передбачає покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: