У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові відбулась Божественна Літургія з нагоди храмового празника

дьл
фото: Садовий/ Facebook

Сьогодні, 12 липня, з нагоди храмового празника Святих Верховних апостолів Петра і Павла у Гарнізонному храмі у Львові відбулась Божественна Літургія.

Про це повідомляє місцева влада.

Літургію очолив Єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Микола Семенишин. До молитви долучились офіцери та солдати, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, керівництво міста, Нацакадемії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, жителі та гості Львова.

Владика Микола Семенишин поблагословив присутніх та помолився за усіх, хто постраждав внаслідок російської агресії на території України.

«Зростаймо у вірі до Бога, особливо в складний для нашої України час, час війни. Нехай Господь своєю ласкою попіклується про кожного з нас, аби ми витримали усі випробування. Сьогодні ми молимося за увесь український народ, за постраждалих через російського агресора, за поранених, за тих, хто втратив дім, рідних. Молимось за усіх хто перебуває у зоні бойових дій, щоб Господь Бог захистив їх, зберіг від усякого лиха», – зазначив владика Микола.

Довідково:

Владика Микола (Семенишин) родом з Івано-Франківської області.

З 2013 року був особистим секретарем Блаженнішого Любомира Гузара. Звершував це служіння до смерті патріарха у 2017 році.

У жовтні торік у Ватикані повідомили про те, що Святіший Отець Франциск поблагословив вибір Синоду Єпископів УГКЦ і номінував отця Миколу Семенишина єпископом-помічником Івано-Франківської архиєпархії, надавши йому титулярний осідок Юнки Мавританської.

Єпископська хіротонія владики Миколи Семенишина відбулася 15 лютого 2023 року у катедральному храмі Воскресіння Христового в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: