Україна стане членом НАТО попри позицію Москви, – Держдеп США

їж

У Держдепартаменті США заявили, що які б розрахунки та вимоги запобігти членству України в НАТО не були у Москви, вони будуть марними, і Україна зрештою приєднається до Альянсу.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Міллер зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення Москва вимагала зобов'язань щодо того, що Україна ніколи не вступить до НАТО, і Вашингтон «чітко дав зрозуміти, що це не обговорюється».

«Ми підтверджуємо це зобов'язання і сьогодні, і ми чітко дали зрозуміти, що Україна стане членом НАТО», – сказав Міллер.

За його словами, які б розрахунки не робив президент РФ Путін, «йому варто лише поглянути на допомогу (США - ред.) в галузі безпеки, яку вже надали Україні», зокрема на «допомогу в галузі безпеки», яку Україна «дуже добре використала на полі бою».

Відповідаючи на питання журналіста про те, що в Україні незадоволені тим, що на саміті у Вільнюсі Україна не отримала чіткого розкладу вступу в НАТО, Міллер висловив розуміння, додавши, що "на їхньому місці" американці «зверталися б з тими самими проханнями», що й українці, але прийняття України зараз би поставило США у стан війни з РФ.

Читайте також: у питанні щодо умов для членства України в НАТО немає ясності, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Що передувало?

Країни НАТО заявили, що запросять Україну до Альянсу, коли країни-члени погодяться і всі умови будуть виконані. У спільному комюніке щодо України зазначають, що Альянс підтримуватиме Україну в здійсненні реформ на шляху до майбутнього членства.

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг 11 липня наголосив, що тепер Україні не потрібно виконувати ПДЧ (План дій щодо членства - Ред.) і таким чином Україні потрібно виконувати «один крок, а не два».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: