Рада схвалила законопроект щодо протидії незаконному використанню безпілотників

9090

Український парламент приголосував за норматив щодо протидії незаконному використанню безпілотних повітряних суден. Закон спрямований зокрема на розширення повноважень правоохоронних органів, підтримання громадської безпеки та протидії терористичних актів.

Про це повідомляє представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому урядовий проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден та протидії їх незаконному використанню № 8185. «За» проголосувало 263 народних депутатів України.

Метою закону є вдосконалення правового регулювання питань, пов’язаних із застосуванням безпілотних повітряних суден (БПС) у правоохоронній діяльності та протидією правопорушенням з їх використанням, а також забезпечення безпеки громадян, захисту об’єктів критичної інфраструктури, важливих державних об’єктів, інтересів суспільства та держави, йдеться в пояснювальній записці до нормативу.

Зазначається, що окремі положення законопроєкту передбачають розширення повноважень правоохоронних органів, що є «підґрунтям для створення дієвої системи протидії загрозам учинення за допомогою БПС терористичних актів (диверсій), а також забезпечення регулювання у сфері експлуатації цивільних БПС шляхом прийняття відповідних авіаційних правил».

 Законопроект передбачає:

  • Заборону будь-яких польотів БПС над прикордонною смугою, за виключенням випадків, визначених Кабінетом Міністрів України, пунктами пропуску (пунктами контролю) через державний кордон України та контрольними пунктами в’їзду-виїзду, об’єктами Державної прикордонної служби України (зміни до ст. 10 Закону України «Про Державний кордон України»);
  • Надання Службі безпеки України, її органам і співробітникам, військовослужбовцям Національної гвардії України, а також поліцейським повноваження щодо запобігання, виявлення та припинення порушень порядку та правил використання повітряного простору України експлуатантами безпілотних повітряних суден, зокрема, шляхом примусового припинення польоту безпілотного повітряного судна, зазначив Мельничук.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: