У Львові безкоштовно замінять вікна та укріплять стіни в пошкоджених обстрілом будинках, — ЛМР

359417811_9503971839672991_6326963334065637709_n
Зустріч з мешканцями пошкоджених будинків у Львові. Фото: Андрій Москаленко у фейсбуці

У середу, 13 липня, у Львові відбулися зустрічі представників міської ради з мешканцями вулиць, де є руйнування внаслідок атаки на місто. Зокрема під час зустрічі львів’ян проінформували щодо робіт в їхніх будинках, де будуть встановлювати вікна та укріплювати стіни.

Про це повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Він зазначив, що йдеться про мешканців будинків на вулицях: Сахарова, Куликівська, Сміливих, Стрийська, Остроградських, Похила, Бой-Желенського.

За його словами, там вже з наступного тижня, а саме з вівторка,  відбудеться безкоштовна заміна вікон. Тому квартири, в яких не має актів про руйнування, є час до суботи 19.00 (15 липня) оформити такі акти.

Крім того, Андрій Москаленко зазначив, якщо вікна вже мешканці встановили самостійно - то в ЦНАП допоможуть подати документи на компенсацію. Також щодо всіх питань - можна довідатись інформацію або отримати консультацію в ЦНАП на Стрийській, 72 (графік роботи 10.00-19.00)

«До суботи буде завершено обстеження всіх будинків. Визначено де і що саме буде додаткова укріплено і проведено робити по усуненню руйнувань в цих будинках» , - розповів Москаленко.

До того, заступник міського голови підкреслив, що 13 липня погодять механізм допомоги Львівській політехніці щодо встановлення зруйнованих вікон.

Атака росіян на Львів та область у ніч проти 6 липня

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Унаслідок цього загинули 10 людей. Рятувальники розбирали завали майже добу. Ще 48 отримали травми та поранення різної важкості.

Крім того, руйнувань зазнали:

  • понад 30 будинків;
  • більше ніж 250 квартир;
  • 10 гуртожитків;
  • будинок дитини;
  • два виші;
  • санаторна школа.

Також пошкоджена одна підстанція у Львові (150 абонентів залишаються без електропостачання).

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ця нічна атака стала найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення.

 У Львові оголосили дводенну (7 та 8 липня) жалобу за загиблими внаслідок російської атаки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: