Львівські хірурги сформували анус немовляті з Умані

лікарня
ілюстративне фото

У Львівській обласній клінічній лікарні «Охматдит» прооперували 9-місячного хлопчика з Умані, у якого був відсутній анус. Це виявили у дитини відразу після народження. А після дообстеження з'ясувалось, що в немовляти також нориця — вроджений хід від кишківника до сечових шляхів, через що у дитини було постійне запалення нирок.

Цю історію розповіли на сторінці медзакладу 14 липня.

Перший етап оперативного лікування виконали в Черкаській обласній лікарні: дитині наклали колостому, через яку відбувається опорожнення кишківника, тому дитинка може їсти і поправлятися.

акож хлопчик не набирав вагу через довготривалу інфекцію та антибактеріальну терапію. Відтак, ніхто із медиків не погоджувався робити втручання дитинці із такою малою вагою.

Дитину госпіталізували до львівського «Охматдиту», обстежили та запланували наступний етап оперативного втручання.

«Операцію розпочали лапароскопічно - мобілізували сигмовидну кишку до місця атрезії, знайшли норицю, наклали на неї кліпси та відсікли її. Потім провели колопроктопластику, тобто здорову кишку спустили на промежину і сформували повністю новий анус. Зараз він ще не функціонує. Випорожнення у дитини по стомі - таким чином рана після формування нового ануса не інфікується», розповіла лікар-інтерн, дитячий хірург лікарні «Охматдит» Катринець Тетяна.

Коли рана загоїться, хлопчика чекає ще одна операція. Медики повністю зʼєднають весь кишківник, відтак процес випорожнення буде відбуватися повноцінно.

Нагадуємо, львівські щелепно-лицеві хірурги прооперували хлопчика із незрощенням верхньої губи, відомої як так звана «заяча губа».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: