В ЄС одноголосно підтримали продовження фінансової підтримки України

54

Про це повідомляє Sky News.

Йдеться про додаткові кошти для поповнення довгострокового бюджету. Щоправда, в ЄС залишаються розбіжності щодо інших видатків, які можуть відтермінувати пакет допомоги Києву.

Міністр економіки Іспанії Надя Кальвіно заявила на прес-конференції, що «іспанське головування (у ЄС - Ред.) зобов'язується діяти швидко, щоб до січня 2024 року було створено стабільну структуру».

Кальвіно додала, що буде потрібна додаткова технічна робота для підтримки України, економіка якої постраждала від російського вторгнення.

Як відомо, Європейська комісія запропонувала збільшити бюджет ЄС до 2027 року на 66 млрд. євро. Частина коштів для України становитиме 17 мільярдів євро, плюс ще 33 мільярди євро позик.

Інші кошти призначені для покриття вищих процентних платежів, фінансування міграційної політики та стимулювання інвестицій у критично важливі технології.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер сказав, що підтримує додаткові витрати в Україні, але не в інших випадках.

«Ми бачимо фіскальні обмеження у всіх державах-членах. Ось чому Комісія не повинна очікувати, що держави-члени зроблять більший внесок. Україна - це окрема тема», - сказав він журналістам перед зустріччю міністрів фінансів ЄС.

Нагадаємо, Швеція заявила, що спростить та прискорить постачання оборонних матеріалів до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: