Російські офіцери незадоволені герасимовим і шойгу - британська розвідка

Untitled
ФОТО: TV RAIN

Розвідка Великої Британії відреагувала на звільнення в росії командувача 58-ю армією генерал-майора івана попова, який нібито доповів командуванню про складну ситуацію в Запорізькій області

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії за 15 липня, опублікованому у Twitter, пише "Європейська правда"

У відомстві зазначили, що у рф регулярно звільняли командирів з початку вторгнення в Україну, але ситуація з поповим привертає увагу тим, що його звільнили за те, що він висловлював занепокоєння, а не за нібито погані військові результати.

У злитому відео, призначеному для його підлеглих, попов різко розкритикував керівництво Міноборони рф, заявивши, що воно "вдарило по нас з тилу, жорстоко обезголовило армію в найскладніший і найнапруженіший момент".

Читайте також: Українська розвідка має джерела у найближчих до Путіна кабінетах, – Буданов

Коментарі попова привертають увагу до серйозного невдоволення, яке багато офіцерів, ймовірно, відчувають до вищого військового керівництва, підкреслюють у розвідці.

У відомстві додають, що його висловлювання багато в чому перегукуються зі скаргами ватажка групи Вагнера євгенія пригожина перед його заколотом.

"Пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, стає все більшою проблемою для міністра оборони сергія шойгу і начальника Генерального штабу генерала герасимова" - йдеться в дописі.

Читайте також: Міністр оборони Британії Воллес думає залишити посаду – ЗМІ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: