З одеського порту вийшло останнє судно напередодні закінчення "зернової угоди"

zernova-ugoda-33823

Останнє судно, що здійснило рейс у рамках "зернової угоди", покинуло порт Одеси вранці у неділю, до закінчення терміну дії угоди.

Про це повідомляє Reuters.

Росія не погоджується реєструвати нові судна з 27 червня, і термін дії ініціативи закінчується в понеділок, 17 липня, якщо москва не погодиться її продовжити.

У п'ятницю представник ООН заявив, що генеральний секретар Антоніу Гутерріш очікує відповіді від російського диктатора володимира путіна на пропозицію про продовження "зернової угоди".

Як пише "Економічна правда", путін заявив, що на сьогодні жодного пункту в рамках "зернової угоди", пов'язаного з російськими інтересами, не виконано.

Зокрема, він оголосив, що одна з умов - це під'єднання "Россельхозбанка" до SWIFT. Це, за словами путіна, пов'язано з рухом грошей при оплаті російської продукції.

Крім того, він згадав домовленості про логістику, страхування, і "інші моменти".

Водночас путін заявив, що поки що не бачив нового листа Гутерріша, який було йому надіслано з пропозиціями щодо Чорноморської зернової ініціативи. 

Раніше, 14 липня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що путін погодився продовжити зернову угоду, термін дії якої закінчується наступного тижня.

«Ми домовилися про продовження чорноморського зернового коридору», – сказав Ердоган журналістам, повідомляє AFP.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: