У ЛОДА відбулася зустріч із главою делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні

679
фото: ЛОДА

Сьогодні, 17 липня, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький провів робочу зустріч з главою делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Юргом Егліном.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Сторони обговорили актуальну ситуацію в області у питаннях внутрішньо переміщених осіб, а також розповіли бачення поглиблення співпраці у найбільш затребуваних сферах.

Максим Козицький подякував за роботу організації та розповів про актуальні потреби області.

«У межах підписаного двостороннього меморандуму нам вдалося запустити функціонування мобільних медичних бригад, число яких збільшилося втричі, а географія надання послуг ними постійно розширюється. Це сотні виїздів та тисячі консультацій у понад трьох сотнях населених пунктів нашої області. За підтримки Товариства Червоного Хреста в Україні вдалося втілити цей проєкт в реальність», – сказав очільник Львівщини.

Максим Козицький розповів про проблеми із переповненням соціальних закладів Львівщини внаслідок повномасштабної війни та брак кваліфікованих спеціалістів, які зможуть надавати психологічну допомогу всім, хто цього потребує. Він також запросив організацію долучитися до реалізації проєктів підтримки молодіжних центрів і розвитку просторів у бібліотеках Львівщини.

Юрг Еглін зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення Товариство Червоного Хреста України надало майже двом десяткам закладів Львівської області, що надають соціальні послуги, гуманітарної допомоги на суму у майже 15 мільйонів гривень.

«Це продукти харчування, гігієнічні, дезінфікуючі та миючі  засоби, медичний інвентар, речі першої необхідності, побутова техніка й інший інвентар. Крім того, нам вдалося надати понад 20 резервних джерел живлення і стартер-генераторів, які допомогли пережити блекаути. За останні три тижні нам вдалося відвідати декілька сотень українських військовополонених, з якими ми налагодили зв‘язок між ними та їхніми сім‘ями. Ми стараємося робити нашу роботу попри усю критику, яка лунає у нашу сторону, та виконувати її якнайкраще», – додав глава делегації.  

Також у межах зустрічі представники департаменту соціального захисту населення та охорони здоров’я розповіли про актуальні проблеми та потреби, у вирішенні яких могла б допомогти організація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: