Генштаб: росіяни зосереджують зусилля на 5 напрямках фронту

361568634_623976443248771_8602013031192775764_n
Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу, 16 липня, окупанти зосереджуються на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, там тривають важкі бої. Крім того, протягом доби відбулось 20 бойових зіткнень.

Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу Збройних сил України.

Ситуація на фронті станом на 17 липня 

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Шпиль Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема це Степне, Попівка, Козаче Сумської області та Басове, Висока Яруга, Тернова, Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону. Протягом доби окупанти наступали безуспішно південніше Масютівки та завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області. Завдали артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Куп'янськ, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни наступали безуспішно східніше Веселого Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Сіверська на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили усі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Іванівського Донецької області. Також, противник здійснив спроби відновити втрачене положення північно-західніше Курдюмівки Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі Північного. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Біла Гора, Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Водночас окупанти здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема: Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Противник здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед яких Красногорівка, Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку, у північній частині Старомайорського Донецької області, армія рф здійснила невдалу спробу відновлення втраченого положення. Завдала ударів з авіації в районах Времівки, Благодатного та Макарівки Донецької області. Здійснила обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Завдали авіаційного удару в районі Степового Запорізької області. Здійснили артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, серед них Малинівка, Гуляйполе, Чарівне Запорізької області; Дудчани, Козацьке, Іванівка, Антонівка, Берегове, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Нагадаємо, раніше заступниця Міністра оборони повідомляла, що ЗСУ намагаються втримати позиції, ситуація загострилась.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: