Львівський напівмарафон: як все було

IMG_1280 (2)
велозабіг у Львові, фото: Дивись.info

Вчора, 16 липня, у Львові відбувся «Run the World. Львівський напівмарафон». Бігуни постали перед вибором дистанції: 3, 10 чи 21 км. Одна з них була благодійною.

Це перший такий забіг з початку повномасштабного вторгення. Він відбувався за спеціально затвердженими маршрутами. Бігуни, які вирішили випробувати свої сили на дистанції 21 км, стартували о 8:10 зі проспекту Свободи, 28.

Усього — 1650 учасників.

велозабіг у Львові, фото: Дивись.info

Далі учасники бігли через площу А. Міцкевича – проспект Свободи – площу Різні – проспект В. Чорновола – вулицю В. Липинського. На перетині вулиць Липинського та Хмельницького був розворот. Далі – проспект В. Чорновола – вулиця Варшавська – вулиця Замарстинівська. Поверталися спортсмени таким же шляхом у зворотному напрямку. Фінішували біля Оперного театру.

велозабіг у Львові, фото: Дивись.info

Далі учасники бігли через площу А. Міцкевича – проспект Свободи – площу Різні – проспект В. Чорновола – вулицю В. Липинського. На перетині вулиць Липинського та Хмельницького був розворот. Далі – проспект В. Чорновола – вулиця Варшавська – вулиця Замарстинівська. Поверталися спортсмени таким же шляхом у зворотному напрямку.

Дистанція на 10 км була схожа на першу – на 21 км. Однак після розвороту на перетині вулиць Липинського-Хмельницького, спортсмени побігли назад до Оперного театру.

велозабіг у Львові, фото: Дивись.info

Забіг на 3 км стартував від проспекту Свободи, 28. Далі – вулиця П. Дорошенка – С. Бандери – М. Коперника та проспект Свободи. Фініш – біля Оперного театру.

велозабіг у Львові, фото: Дивись.info
велозабіг у Львові, фото: Дивись.info

Юрій Кострицький, співорганізатор заходу зазначив, що ідея провести перший з початку повномаштабної війни виникла через потребу людей до активного руху. До того ж, цей процес поєднали зі збором коштів на Збройні Сили України.

«Взагалі біговий рух останні десять років розвивається, люди починають бігати, щоб оздоровитися. І виникає потреба у суспільства у проведенні таких щаходів. Бо ж не можна порівняти участь у масовому пробізі із пробіжкою навколо дому чи в парку. Бо тут є драйв. Крім того, можна зробити добру справу — задонатити на ЗСУ», - сказав він.

100% внесків від учасників, які бігли 3 км, скерують на реабілітацію восьми військових. Інші дистанції не були благодійними.

Раніше, додав він, у Львові проводили забіги за участю дітей. Однак через війну наразі це небезпечно. Тоді людей бігало більше — понад з половиною тисячі.

Нагадаємо, через напівмарафон в місті були перекритими кілька вулиць. Крім того, деякий громадський транспорт змінив маршрут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: