Львівський екссвященник Дякував росіянам за «брудну криваву роботу» в Україні

верваке

Священник намагався переконати своїх підписників у соцмережах, що Росія не починала війну, а навпаки – завершує її та перекладав вину за її початок на «Майдан» та українців.

Про це йдеться на сторінці Офісу Генерального прокурора.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно уродженця Львів. Раніше він протягом 12 років служив у соборі УПЦ МП у Львові. З 2005 року проживав у м. Києві, а у 2014 році втік до Москви. Його звинувачують у закликах до агресивної війни проти України, у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників.

Розслідуванням встановило, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, використовуючи власний акаунт у соцмережах, колишній священник поширював для необмеженого кола користувачів повідомлення та відеозаписи, в яких виправдовував збройну агресію Росії та публічно закликав до агресивної війни.

У своїх постах та відеоматеріалах обвинувачений підтримував та популяризував дії країни-окупанта та прославляв військових РФ. Також він поширював російські наративи про секретні біолабораторії в Україні та «укронацистів», стверджував, що «українці самі у всьому винні».

Священник намагався переконати, що Росія не починала війну, а навпаки – завершує її та перекладав вину за її початок на «Майдан» та українців. Також чоловік висловлював подяку військовим РФ за виконання в Україні «брудної кривавої роботи».

Висновками судових лінгвістичних експертиз підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та містять публічні заклики до агресивної війни проти України.

Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: