Перший в Україні кооперативний молокопереробний завод запрацював на Львівщині

photo_5312076935821642304_y
Фото: Львівська ОВА

У Золочівському районі Львівської області 18 липня відкрили перший в Україні кооперативний молокопереробний завод. Його будівництво тривало майже три роки, а інвестувала в нього канадська організація SOCODEVI.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону.

Загальна сума інвестицій у завод становить 95 млн гривень, з яких 90 млн – це кошти канадської організації, ще 5 млн – фінансова підтримка від українських кооперативів.

«Наша організація займається розвитком кооперативного руху і ми вибрали інвестувати саме в Україну. Коли почалася повномасштабна війна, звісно було дуже багато ризиків і сумнівів з боку канадців. Деякі приватні інвестори відмовилися фінансувати проєкт, окрім цього також зросли ціни на всі будівельні матеріали, ми ризикували. Але на допомогу прийшов канадський Уряд, від якого ми отримали додатковий ресурс, аби завершити будівництво», — розповів директор міжнародних програм SOCODEVI Франсуа Діон.

Власником новозбудованого заводу на Золочівщині є кооперативне об’єднання «Рівноправність», до якого входять 4 кооперативи, членами яких є  понад 100 молочних господарств Львівщини, які утримують від 5 до 50 корів.

На заводі виготовлятимуть широкий асортимент молочних продуктів. Йдеться про молоко, кисломолочну продукцію, м'які сири, масло та йогурти. Після налагодження виробництва товари продаватимуть у супермаркетах. Потужність заводу становитиме 25 тонн молока за зміну.

Підприємство забезпечить робочими місцями 25 працівників, однак згодом планують працевлаштувати стільки ж фахівців. 

Молочне виробництво на Львівщині

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА, в області 94 сільськогосподарських підприємства займаються молочним скотарством. З них близько 30 господарств з поголів’ям від 100 до 500 корів забезпечують 70 % виробництва молока у с/г підприємствах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: