Ракетний обстріл Львова: благодійники закупили вікна для будинків, де повибивало шиби

вікна
Наслідки російської атаки по Львову у ніч проти 6 липня 2023 року. Фото: ЛМР

У Львові встановлюють нові вікна у будинках, які постраждали через нічний ракетний обстріл у ніч проти 6 липня, повідомляють у міській раді.

Там кажуть що для будинків-пам’яток архітектури вже замовили та виготовляють дерев’яні вікна. Водночас завдяки допомозі благодійної американської організації у житлових будинках, що не є пам’ятками архітектури, яким вибуховою хвилею пошкодило шиби, вже розпочали встановлення нових пластикових вікон. Роботи розпочали з будинку на вулиці Сахарова.

Як каже керівник департаменту гуманітарної політики міської ради Євген Бойко, коли росіяни обстріляли місто 6 липня, чимало помешкань зазнали руйнувань, а чотири будинки — фактично повністю знищені.

Читайте також: Ракетна атака по Львову: на ремонт гуртожитків Політехніки збирають гроші

Вибуховою хвилею в помешканнях містян повибивало вікна. Комунальні служби міста оперативно почали збирати інформацію щодо кількості пошкоджень, проводили заміри вікон. Загалом після ракетного обстрілу у Львові необхідно відновити близько 3 тисяч вікон, з них 600 дерев’яних - у будинках-пам’ятках архітектури, а також пластикові - у житлових будинках-не пам’ятках, закладах освіти і медицини, гуртожитках «Львівської політехніки».

Встановлення вікон у житлових будинках, що не є пам’ятками архітектури, відбувається завдяки допомозі благодійної Американської організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Баффета. Організація реалізовує багато проєктів у часі війни. Одним з них є віконна програма.

«У Львові ми плануємо допомогти встановити більше тисячі вікон. Перша черга робіт вже відбулася. Заміряли близько 500 вікон, і вони вже в процесі виготовлення. Вікна сюди будуть довозити що два-три дні, щоб підрядник встигав монтувати. На вул. Сахарова приїхала перша партія зі 100 вікон. І вони одночасно будуть монтуватися, що забезпечить швидке повернення людей у свої домівки»,— наголошує Олександр Бобенко, координатор проєкту з віконної програми Американської організації Global Empowerment Mission (GEM).

Атака росіян на Львів та область у ніч проти 6 липня

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Унаслідок цього загинули 10 людей. Рятувальники розбирали завали майже добу. Ще 48 отримали травми та поранення різної важкості.

Крім того, руйнувань зазнали:

  • понад 30 будинків;
  • більше ніж 250 квартир;
  • 10 гуртожитків;
  • будинок дитини;
  • два виші;
  • санаторна школа.

Також пошкоджена одна підстанція у Львові (150 абонентів залишаються без електропостачання).

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ця нічна атака стала найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення.

 У Львові оголосили дводенну (7 та 8 липня) жалобу за загиблими внаслідок російської атаки.

На 11 день після ракетного удару по Львову серед завалів знайшли живого кота.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: