Будівля Львівської митниці залишиться у державній власності, - рішення суду

прасчвасми
фото: ілюстративне, Львівська митниця, фб

Суд задовольнив апеляційні скарги Держмитслужби й Фонду державного майна України щодо відсутності підстав додати будівлю Львівської митниці до об'єктів малої приватизації, які можна викупити. Відтак приміщення, де функціонує Львівська митниця і яке є пам'яткою культурної спадщини місцевого значення, залишиться у державній власності.

Про це йдеться у постанові суду.

Компанія, яка орендувала приміщення митниці, хотіла їх приватизувати й згодом викупити.

Площа нежитлових приміщень на вул. Костюшка, 1 у Львові становить 298, 6 м². «Товариство орендувало приміщення на підставі договору оренди з регіональною митницею та мало намір викупити його, посилаючись на проведення невіддільних поліпшень орендованого майна, на які отримало згоду від митниці як орендодавця. Проте така згода надана не тим суб'єктом, який відповідно до вимог чинного на момент спірних правовідносин законодавства про оренду державного майна мав право надавати її. Належним орендодавцем є Регіональне відділення Фонду держмайна», – йдеться у повідомленні Державної митної служби.

До того ж, суд апеляційної інстанції погодився з позицією Держмитслужби, що ухвалювати рішення про використання об'єктів державної власності можуть лише уповноважені органи управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: