Львівщина виділила 10 мільйонів гривень, аби відбудувати будинки у Херсонській області

photo_5371078692568153916_y
Наслідки російських атак по Херсонщині у січні 2023 року. Фото: ОВА, ілюстративне

Ремонтні бригади із Львівщини допоможуть відновлювати зруйновані помешкання у кількох населених пунктах Херсонської області. Через повномашстабне вторгнення росіян більшість будинків зруйновані повністю або пошкоджені так, що залишатись там мешкати неможливо.

Про це розповіли у Львівській обласній військовій адміністрації у середу, 19 липня.

Так, регіон бере під свій патронат відновлення приватних осель та об’єктів соціальної інфраструктури у селищі Біла Криниця, селах Нова Зоря і Таврійське. Останні два розташовані у Білозерській громаді на Херсонщині.

«Якщо говорити про Таврійське, то тут досі живуть приблизно 210 людей. Орієнтовно 150 об’єктів зруйновані через агресію росії. Відновлювати приміщення будуть на трьох наших вулицях – Шкільна, Степова та Ставкова. Ремонту потребують не лише приватні житла, але й наша місцева школа, Народний дім, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт. В Новій Зорі залишилось всього 30 жителів і це переважно люди старшого віку. 51 об’єкт тут пошкоджений», — розповіла Любов Шевченка, староста двох сіл.

Фахівці управління капітального будівництва Львівської ОВА вже були на місці, вивчили ситуацію. Зараз уже сформовані ремонтні бригади, які завезли на об’єкти ремонтні матеріали. Розпочали із відновлення будинків у селі Нова Зоря.

Бригади доставили ремонтні матеріали та починають заміну пошкоджених вікон, дверей та дахів у приватних житлах. Опісля – візьмуться за капітальне будівництво.

Також в межах ініціативи «Пліч-о-пліч» Львівщина відбудує селище Біла Криниця у Херсонській області. На виконання робіт у цих трьох населених пунктах уже виділили 10 млн гривень, каже Максим Козицький, очільник області.

Проєкт «Пліч-о-пліч»

Львівщина долучилася до національного проєкту «Пліч-о-пліч». Це ініціатива допомоги регіонів України у відновленні деокупованих і постраждалих від агресії росії громад. Херсонщина, як один з найбільш постраждалих регіонів, стала пілотним майданчиком.

Загалом в межах проєкту «Пліч-о-пліч» Львівщина планує відновити 300 об’єктів. Джерела фінансування: кошти громад регіонів, а також кошти державного бюджету України (після прийняття Державної програми).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: