На Львівщині хочуть відремонтувати стадіон за понад 90 млн грн: мер переконує, що грошей немає

sportmajd
Фото: з архіву (ілюстративне)

У Новояворівську Львовівської області планують відремонтувати місцевий стадіон на вулиці Приозерній, 20в. Очікують, що реконструкція обійдеться у понад 91 мільйон гривень.

Тендер оголосила Новояворівська міськрада, сказано на сайті публічних закупівель Prozorro, передає ІА Дивись.info.

За даними платформи, у ньому перемогло товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна корпорація РСГ». Його визначили наприкінці травня нинішнього року.

Як свідчить YouControl, ТОВ зареєстроване у листопаді 2020 року на Волині. Підприємство очолює Роман Павелчак, а розмір статутного капіталу компанії складає 100 тисяч гривень. Відзначається, що серед головних видів діяльності компанії є роздрібна торгівля пальним, спортивним інвентарем та одягом у спеціалізованих магазинах.

Згідно із технічним завданням, підрядник має виконати підготовчі роботи до реконструкції, потім облаштувати гумове покриття стадіону, постелити футбольне поле, встановити майданчики для волейболу та футболу, загородити об'єкт, сконструювати трибуни тощо.

Фото: Володимир Малелюх/Facebook

Поміж іншим, йдеться і про водовідведення стадіону, освітлення, системи відеонагляду та мовного сповіщення.

Також підрядник має закупити обладнання, необхідне для функціонування стадіону.

Скриншот із технічного завдання

Міський голова Новояворіська Володимир Мацелюх каже, що проєкт реконструкції стадіону розробили ще до повномасштабного вторгнення росії. І додає, що зараз грошей на його ремонти у місцевої влади немає.

«Чи треба було оголошувати зараз тендер? Так, звичайно. Чинне законодавство дозволяє оголошувати тендер, навіть якщо немає бюджету на проєкт. Ми підписали угоду на реконструкцію стадіону на 3 роки з надією, що за цей час знайдеться якийсь доречний ґрант чи буде держпрограма», — коментує мер.

З його слів, вже є готовий проєкт та уся необхідна документація і тоді, коли знайдуться гроші, можна одразу приступати до реалізації.

«Грошей у бюджеті немає, мільйони з місцевого бюджету на стадіони ніхто не збирається виділяти, але є бажання підготувати щось для майбутнього, дай Боже, аби найближчого», — переконує Мацелюх.

Нагадуємо, стадіон у Яворові відремонтували за майже одинадцять мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: