Білоруська армія та «вагнерівці» проводять спільні навчання біля кодону з Польщею

photo_5316673920922928307_y
Фото: Міноборони Білорусі

Збройні сили Білорусі розпочали спільні військові навчання із бойовиками російської приватної військової компанії «Вагнер». Вони проходять на полігоні «Брестський», що біля кордону з Польщею.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Білорусі 20 липня.

Там уточнили, що участь у спільних військових навчаннях беруть підрозділи сил спеціальних операцій Збройних сил Білорусі.

Додають, мовляв, «в умовах чинної геополітичної ситуації» бойовий досвід, який має ПВК «Вагнер» є «можливістю продовжити розвивати курс, який білоруська армія взяла на модернізацію, переоснащення та швидке впровадження досвіду сучасних військових конфліктів у програму підготовки».

Окрім цього, Міноборони Білорусі зазначило, що їхні рішення мають на меті підвищення злагодженості та навчання підрозділів ЗС Білорусі «в інтересах забезпечення військової безпеки білоруської держави».

«Вагнер» у Білорусі

19 липня до Білорусі прибула дев'ята колона найманців російської ПВК, свідчать дані моніторингової групи «Беларускі Гаюн».

У Державній прикордонній службі України заявили, що групи «вагнерівців» продовжують прибувати до Білорусі та рухаються до місця свого розташування біля Осиповичів, але їх кількість наразі не становить загрози для України.

Зі слів речника відомства, Андрія Демченка, ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, і поруч з українським кордоном прикордонники не фіксують переміщення ні військової техніки, ні особового складу або підрозділів російської армії, або підрозділів армії Білорусі.

Тим часом у Міноборони Польщі заявили, що посилюють кордон з Білорусюю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: